Перейти до вмісту

Магнітолазерна терапія

магнітолазерна терапія

Лазеротерапія лікувальний метод, де діючим фактором є лазерне випромінювання в червоному та інфрачервоному діапазонах.

Механізм дії:

випромінювання червоного діапазону впливає на організм на рівні молекул та атомів, має значення теплова енергія, вплив електромагнітного поля, фотохімічний та фотоелектричний ефект. В механізмі дії інфрачервоного лазера мають значення теплова енергія, тиск світла, а за допомогою потужної енергії – ударний ефект, вплив магнітного поля, фотохімічний, фотоелектричний ефект. Особливості дії: стимуляція регенерації, гіперсенсибілізація, стимуляція вироблення неспецифічних факторів імунітету, Імуномодуляція, протибольова, протизапальна дія, активація функцій ендокринних органів. Глибина прникнення до 1-2 см. Техніка і методика проведення: впливають лазерним опроміненням на джерело ураження й розташовані поряд тканини. Лазеропунктуру проводять за контактною методикою. Виділяють стабільну та лабільну лазеротерапію. Тривалість процедури суворо індивідуальна: від 20 сек. До 5 хв. на поле, сумарно -до 20 хв. Щодня або ч/з день 10-15 процедур. Дозування здійснюють за щільністю потоку лазерного опромінення.

Покази:

  1. Гострі запальні процеси в органах і системах.
  2. Дегенеративно- дистрофічні захворювання суглобів кінцівок та хребта.
  3. Захворювання, що супроводжуються порушенням мікроциркуляції в тканинах.
  4. Стани, при яких необхідно стабілізувати імунні обмінні прцеси.
  5. З профілактичною загальнозміцнюючою метою в т.ч. для лікування пацієнтів похилого віку.

Протипокази:

доброякісні новоутворення в зонах опромінення, злоякісні новоутворення, тиреотоксикоз.

Магнітна терапія лікувальний метод, при якому на тканини хворого впливають енергією механічних коливань магнітних полів низької частоти.

Механізм дії:

в основі – дія на організм магнітним полем низької частоти. Такі поля від прикладених аплікаторів безболісно проникають в тіло людини, не викликаючи побічних ефектів.За рахунок глибокого проникнення в тканини та лімфатичну систему генеруючі магнітні поля забезпечують інтенсифікацію міжклітинного обміну та кровотворення, що сприяє покращенню постачання всіх тканин та органів киснем. Особливості діїї: протизапальна, знеболююча , розволокуюча. Апарат DIMAP використовується для примінення аплікаторів у всіх положеннях пацієнта ( лежачи на спині, животі, сидячи, в тому числі на інвалідному візку ). Магнітотерапію, як правило , проводять, не знімаючи одягу. Після вибору аплікатару його приєднують до апарату через один із розвилок на передній панелі управління. Якщо аплікатор не приєднаний до апарату, то виконання програми не почнеться. При довготривалому використанні аплікатор може нагріватися, що не є показом до завершення сеансу.

Тривалість процедури:

10-15- 20- 25 хв, 8-10 процедур на курс лікування

Покази:

  1. Ревматичні болі
  2. Гіпертонічна хвороба.
  3. Захворювання периферичної нервової системи.
  4. Гінекологічні, урологічні захворювання.
  5. Стоматологічні захворювання.
  6. Хвороби очей та ЛОР-хвороби.
  7. Захворювання шкіри.
  8. Остеопороз.

Протипокази:

вагітність, наявність кардіостимулятора, гіпертиріоз, гіперфункція нирок, кровотечі різного характеру, захворювання гіпотоламусу та гіпофізу, тяжкі мікози, активний туберкульоз, гострі вірусні захворювання, пухлини, психози.

Увага! Доцільність призначення та обсяг будь-якої лікувальної процедури визначається лікарем.

Телефон для консультацій та бронювання:
 +38(097) 736 00 98
 +38(067) 455 22 34