Перейти до вмісту

Інфрачервона камера

інфрачервона сауна

Інфрачервона сауна- відновлення імунної, кровоносної та нервової систем. 

Лікувальний метод, в основі якого лежить  дія інфрачервоного випромінювання на організм людини з лікувальною та профілактичною метою.
Виділяють декілька напрямків реакції організму на теплові впливи.
Перший з них полягає в тому, що збуджуються теплові рецептори поверхні тіла людини, збудження передається до центральної нервової системи, надходить до ретикулярної формації та центру терморегуляції в довгастому мозку. Короткочасні контрастні процедури здавна використовувались як стимулятор ЦНС, засіб загартовування, виведення людини з депресивного стану.
Другий аспект дії термопроцедур полягає у підвищенні функціональної активності різноманітних ферментів, що забезпечують життєдіяльність організму.

Ще один аспект термотерапії базується на тому, що шкіра людини є одним з імунних органів, який забезпечує специфічну резистентність організму до будь-яких несприятливих чинників зовнішнього та внутрішнього середовища.
Важливим механізмом термотерапії вважають активацію потовиділення та виведення з організму органічних та неорганічних шлаків.

  • Підвищення температури  зовнішнього середовища і тканин викликає розширення мікроциркуляторного русла , зменшення судинного опору, зниження артеріального тиску, активацію потових залоз, втрату води організмом.

В інфрачервоній термокамері прогрів тіла людини починається з поверхні шкіри, оскільки інфрачервоні промені здатні проникати і прогрівати тканини різних шарів шкіри на глибину 1.5-2.5мм без істотної зміни температури зовнішнього середовища. Тому сеанс інфрачервоної термотерапії у перші 3-5 хвилин не змінює температури головного мозку і міокарду.